Wubi-sau cum instalam Ubuntu in Windows

Wubi este un program oficial de instalare pentru Ubuntu in Windows. In acest fel aveti acces la Linux printr-un singur clic.
Wubi va permite sa instalati sistemul de operare Ubuntu ca pe orice alt program in Windows.
Pentru inceput trebuie sa intrati pe site-ul http://wubi-installer.org/ de unde puteti descarca programul Wubi.
Dupa ce am descarcat programul dam clic pe el :


Acum la ,,Instalation drive,, alegem partitia unde vrem sa fie instalat Ubuntu,,,Instalation size ,,putem alege dimensiunea in gb pe care o va ocupa Ubuntu,la ,,Desktop environment ,, putem alege alta distributie de Linux (eu totusi va recomand Ubuntu ),apoi alegem limba (puteti alege romana ca sa fie mai simplu,apoi punem obligatoriu un username si o parola si dam clic pe ,,install,, .


Va trebui sa asteptam aprozimativ o ora pana se descarca Ubuntu:

Clic pe ,,Reporniti acum,, apoi clic pe ,,Terminat,, ,calculatorul se va restarta si dupa restart se va deschide un boot manager care va va da posibilitatea de a alege cu ce sistem de operare sa porniti calculatorul.

Alegeti Ubuntu si dati enter,si va urma instalarea unde nu mai trebuie sa apsati pe nimic
Calculatorul se va restarta automat,si va trebui sa alegeti contul si sa introduceti parola
Acum aveti Ubuntu instalat si la orce pornirea a calculatorului veti avea posibilitate de a alege cu ce sistem de operare sa deschideti calculatorul.S-ar pute sa vi se para complicat Ubuntu dar pe Forumul Ubuntu si pe www.ubuntu.ro veti gasi raspuns la orce problema cu care o sa va confruntati .Wubi functioneaza in toate variantele de Windows inclusiv 7.

Un comentariu:

  1. Este bun tutorialul dar Wubi are un neajuns... incearca sa instaleze default imaginea ubuntu pe 64 de biti. Cred ca cel mai bine este a fi folosit un wubi care vine pe orice imagine de CD pentru ca va instala imaginea respectiva si nu va mai downloada imaginea pentru 64 de biti. Oricum pentru cei ce au sisteme de 64 biti nu este nici o problema ;)

    RăspundețiȘtergere