Cum sa aplica pasta termoconductoare pe procesor

La ce foloseste pasta termoconductoare?
Pasta termoconductoare imbunatateste transferul termic dintre procesor si cooler, "umpland" imperfectiunile microscopice dintre cele doua suprafete.
Daca procesorul vostru a venit cu un cooler Box (pe talpa cooler-ului exista un strat de pasta preaplicata) ar fi bine sa va ganditi la inlocuirea ei pentru o racire mai eficienta. In timp, pastele de proasta calitate isi pierd proprietatea termoconductoare si se solidifica.
 Acum as dori sa fac o mica precizare multi m-au intrebat cu ce ar putea inlocui pasta termoconductoare ,acum as avea ocazia sa le raspund :cu nimic inafara de pasta termoconductoare,nu incercati sa puneti  altceva altii au pus pasta de dinti nu e o gluma e ceva real .
 Se demonteaza cooler-ul rotind levierul ce il tensioneaza si se ridica usor, fara miscari bruste.
  Pentru curatarea procesorului si cooler-ului de vechea pasta eu folosesc alcool izopropilic. De asemenea se pot folosi si solutiile speciale de curatat destinate pentru asa ceva sau alt alcool in concentratie mare (sanitar, alimentar, tehnic etc.).
 Dupa o curatare ferma se aplica cat un bob de orez noua pasta in centrul procesorului.
   Pentru intinderea uniforma puteti folosi un deget invelit intr-o punga sau o cartela telefonica etc,se monteaza la loc cooler-ul rotindu-se levierul ce il tensioneaza pentru o fixare ferma.
  Dupa cum se poate vedea, aplicarea pastei termoconductoare este o operatie destul de simpla dar foarte eficienta. Aceasi metoda se aplica cand dorit sa inlocuiti pasta de pe mosfeti, gpu, north bridge sau south bridge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu