Okazii.ro probleme din nou!
M-am gandit de la inceput ca ar pute fi o erroare mai ales ca numele localitatii Abrud ar fi primul in ordine alfabetica si acest fapt mi-a fost confirmat de un utilizator care spune intr-o descriere a unui produs ca nu a putut alege localitatea de livrare si a fost setata automat Abrud
Si daca ar fi numai asta cu Abrud-ul dar acest site e plin de tot felul de chestii unele dea dreptul amuzante cu ar fi cea din urmatoarea imagine:
Si acum mai maresc si comisioanele !!!
Lapping CPU
Prin finisare si slefuire ar trebui in primul rand sa corectam planeitatea celor doua suprafete (heat spreader si talpa cooler-ului)pentru ca stratul de pasta termoconductoare sa fie cat mai subtire si sa nu prinda astfel bule de aer care ar micsora transferul termic .
Pentru a corecta planeitatea avem nevoie in primul rand de o suprafata plana , recomandat ar fi o bucata de sticla de 50/50cm ,si de smirghel cu granulatii de 200,400, 600, 800, 1200, 1500 si 2000. Pinii procesorului trebuie protejati cu o bucata de carton cat mai gros, lipindu-l de marginile de sus a procesorului cu banda adeziva sau in loc de carton infigem pinii procesorului intr-o bucata de polistiren.Se curata procesorul de pasta veche cu alcool izopropilic si apoi poate incepe procesul de smirgheluire mai intai cu hatia de 200 schimband apoi cu granulatie din ce in ce mai fina pana ajungem la granulatia de 2000.
Pentru un transfer termic bun procedeul trebuie repetat si cu talpa coolerului.
Atentie mare la pinii procesorului sa nu ii indoiti!!!
Cum schimbam parola de la Yahoo MESSENGER
TV-MAXE: Principalele programe tv romanesti pe Linux
Pentru utilizatorii de Ubuntu sau alte distributii de Linux , ov1d1u a creat un program cu care avem la dispozitie oricand principalele programe tv romanesti.
Puteti descarca de aici TV-MAXE , iar daca il rugati frumos poate va face si o versiune pentru windows.
Windows vs. Linux
Aceasta disputa des intalnita de mine pe multe forumuri si nu numai genereaza discutii interminabile uneori mai mult sau mai putin argumentate.Tin sa imi spun si eu parerea in acest caz ,pentru ca am folosit mai multe sisteme de operare care apartin celor doua tabere.
In prima faza as vrea sa ma refer la sistemele de operare Windows pe care incepand cu xp si pana la 7 le-am incercat pe toate si pe multi i-am auzit ca se plangeau de securitatea foarte slaba si de faptul ca dupa cateva luni calculatorul se misca in reluare,fapt normal as zice pentru ca majoritatea folosesc sisteme de operare fara licenta si cu actualizarile pe off fara un antivirus sau mai rau cu un antivirus crackuit descarcat de pe torrente.Acum nu as vrea sa oblig pe nimeni sa isi ia windows cu licenta daca ar vrea sa ii mearga pc-ul bine dar eu personal am lucrat un an si ceva cu un calc cu Xp si antivirus cu licenta si nu am avut absolut nici o problema .
Am incercat cateva distributii Linux :Mandriva ,Fedora ,Linux mint si m-am oprit la Ubuntu pe care il utilizez in prezent.Este adevarat ca a lucra cu Linux e mai dificil mai ales daca esti obisnuit cu Windows ,dar odata obisnuit totul devine simplu si nu pot spune ca nu am gasit macar o singura aplicatie Windows care sa nu aiba echivalent in Linux si sa nu uitam poate ce e mai important, majoritatea distributiilor de Linux sunt gratuite .
Ce se spune despre securitatea din Linux e foarte adevarat ,eu pur si simplu am uitat de virusi si consider ca actualizarile de securitate pe care le primesc sunt suficiente .
In aceasta disputa Windows vs Linux eu as mai pune si problema banilor ,de ce sa dai cateva sute de ron pe o licenta de Windows cand poti folosi o distributie de Linux gratuita care dupa umila mea parere e la fel sau poate mai buna decat ce ne ofera Microsoft pe bani.
Acum ar ramane la aprecierea fiecaruia ce i se potriveste si ce ar vrea sa foloseasca ,dar stiind ca in Romania majoritatea nu au Windows cu licenta (am vazut personal la firme instalat WIndows si alte programe piratate,ca sa nu mai vorbim de utilizatorii obisnuiti) le-as recomanda sa incerce o distributie de Linux macar asa pentru cultura generala si pentru a sti ca exista o alternativa la Windows-ul de pe torrente care este gratuita si legala .
Un roman pe million-dollar-pc.com
Am fost foarte surprins cand am vazut pe million-dollar-pc.com un sistem construit de un roman de al nostru, alaturi de cele mai reusite proiecte de modding din lume.Il felicit pe Alexandru Mihalache pentru acest proiect ,,Aplus Black Pearl,, si va invit si pe voi sa il vedeti alaturi de cele mai tari proicte de modding din lume.
Cautare eficienta pe GOOGLE
- Google functioneaza cel mai bine daca introduci termenii de cautare in limba engleza
- motorul de cautare Google este doar un software, deci arata rezultate in functie de cautari cat mai scurte si concise
-pe Google NU intrebi ... pentru ca nu iti raspunde nimeni
-când nu sunteţi sigur ce înseamnă un termen X, tastaţi define:X
- vrem sa cautam "laptop" pe www.okazii.ro in casuta de cautare Google introducem: laptop site:okazii.ro
-incercati sa nu folositi mai mult de 3 cuvinte pentru ca nu veti obtine rezultatele dorite
Ce este Ubuntu?
Comunitatea Ubuntu este construită pe baza ideilor expuse în Manifestul Ubuntu: acest software trebuie să fie disponibil gratuit (fără a se percepe nici o taxă), instrumentele software trebuie să fie folosite de oameni în limbile lor materne și în ciuda oricărei deficiențe fizice, iar acei oameni ar trebui să aibă libertatea să adapteze și să modifice aplicațiile pe care le dețin în orice mod consideră ei că li se potrivește mai bine.
Această libertate face Ubuntu fundamental diferit de programele tradiționale proprietare: nu numai că instrumentele pe care le folosiți sunt gratuite, dar aveți și libertatea să modificați aplicațiile până în momentul în care funcționează așa cum doriți dumneavoastră.
Echipa care participă la realizarea Ubuntu își ia următorul angajament public față de utilizatorii săi:
- Ubuntu va fi întotdeauna gratuit, și nu se percepe nici un fel de taxă suplimentară pentru ediția enterprise (destinată companiilor), noi facem ca munca noastră de cea mai bună calitate să fie disponibilă tuturor sub aceleași condiții GRATUITE.
- Ubuntu include ceea ce este mai bun în infrastructura de traduceri și accesibilitate pe care comunitatea software-ului liber o are de oferit pentru a face Ubuntu utilizabil de cât mai multe persoane posibil.
- Noile versiuni Ubuntu sunt lansate cu regularitate; o nouă versiune este realizată de regulă la fiecare șase luni. Puteți folosi versiunea curentă stabilă sau versiunea curentă de dezvoltare. Pentru versiunea curentă se oferă suport tehnic prin actualizări pe o perioadă de cel puțin 18 luni.
- Ubuntu este angajat în totalitate principiilor dezvoltării de software gratuit și liber; încurajăm ca oricine să folosească software-ul gratuit și liber, să-l îmbunătățească și să-l distribuie mai departe.
Ubuntu este potrivit pentru folosirea atât pe sistemele desktop cât și pe cele server. Versiunea curentă de Ubuntu suportă arhitecturile Intel x86 (PC IBM-compatibil), AMD64 (Hammer) și PowerPC (Apple iBook și Powerbook, G4 și G5).
Ubuntu include peste 16 000 pachete software, dar cele necesare pentru instalarea de bază necesită mai puțin de un CD. Ubuntu începe cu kernel-ul Linux versiunea 2.6 și Gnome 2.16, și acoperă orice aplicație standard desktop începând de la un procesor de texte și până la aplicații pentru calcul tabelar sau aplicații pentru accesarea Internet-ului, software pentru server web, email, limbaje de programare și utilitare precum și câteva jocuri.
Folosind versiunea server veți obține totul de ce aveți nevoie și vă doriți și nimic din ce nu v-ați dori să apară.
sursa: ubuntu.ro