DVD-ul cu capacitate de 42GB


Desi sunt convins ca in viitorul in ceea ce priveste salvarea fisierelor importante este reprezentat de serviciile de gazduire online, ma bucur sa gasesc pe net stiri referitoare la inovatii care pot imbunatati solutiile tehnologice pe care le avem la dispozitie in acest moment.

De exemplu, in Japonia ( unde altundeva?) a fost dezvoltata o noua tehnologie de inscriptionare a DVD-urilor ce mareste de 9 ori capacitatea de stocare a unui disc DVD obisnuit, permitand astfel inscriptionarea a 42 GB de informatie pe un singur disc.

Solutia este data de modul in care sunt arse datele pe disc. In loc sa fie asezata in linie, informatia este asezata in V, lucru ce mareste foarte mult suprafata dipsonibila pentru inscriptionare.

Noua tehnologie prezinta insa doua inconveniente majore. In primul rand, noile superi discuri nu pot fi citite de catre DVD-urile normale existente pe piata. In al doilea rand, se pare ca aceasta tehnologie nu poate fi aplicata discurilor Blu-ray, ceea ce ma face sa cred ca nu se va investi serios in dezvoltarea ei, tinad cont ca tehnologia Blu-ray incepe sa devina din ce in ce mai populara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu