Tastatura flexibila
Tastatura flexibila este facuta dintr-un silicon transparent albastru deosebit de rezistent. Este rezistenta in totalitate la praf, apa si socuri si din acest motiv poate fi folosita in orice mediu in care o tastatura normala nu ar rezista.
Tastele sunt absolut silentioase, nici un zgomot nu se aude atunci cand tastati. In acelasi timp Tastatura flexibila este foarte placuta la atingere.
Este excelenta pentru folosirea in medii umede, cu praf sau oriunde o tastatura tipica este in pericol de deteriorare.
Specificatii:
- rezistenta la apa
- rezistenta la socuri
- tastele rezistente in timp
- soft-touch
- ofera o foarte buna aderenta pe orice suprafata
- ocupa putin spatiu
- usor de inpachetat si transportat
O puteti gasi in magazine la un pret de aproximativ 30 ron
AVANT Browser
Avant Browser este un browser bazat pe Internet Explorer.
Facilitati:
- butoane pentru dezactivarea rapida a imaginilor, a animatiilor flash, a sunetelor sau scripturilor;
- permite blocarea popup-urilor si a bannerelor;
- toate paginile descrise pot fi oprite, reincarcate, inchise sau aranjate printr-un simplu click.
- are unelte pentru pastrarea intimitatii.
- are un formular integrat care permit cautatea facila a paginilor, imaginilor etc. cu ajutorul motoarelor de cautare Google si Yahoo.
Programul este disponibil in 32 de limbi, printre care si romana.Merita incercat!
DOWNLOAD
Ce este un SSD?
Solid State Disk (SSD) este un tip nou de hard disk in care locul platanelor a fost luat de chip-uri de memorie flash. Prima companie care a conceput acest tip de hard disk este Samsung, dar in prezent sunt mai multe companii care produc astfel de harduri. Tehnologia SSD ofera rate mai mici de consum de energie si viteze mai mari de transfer, astfel fiind foarte utile mai ales la laptopuri.
Rata de citire a datelor este de aproximativ 67 MB/s iar datele se pot accesa in mai puţin de 0.01 milisecunde (mult mai rapid decat cele mai bune harddiskuri actuale). Legat de consumul de energie, aceste harduri consuma cu 50% mai putina energie decat hardurile convenţionale.
Avantajele SSD-urilor:
- Viteza de citire mare – de mai multe ori mai rapide decât cele mai rapide hard diskuri conventionale
- Timpul de citire si scriere scazut, de sute de ori mai rapide decat la hardurile mecanice
- Timpul de citire/scriere mai rapid
- Consumul de energie redus, deoarece nu exista parti mecanice care trebuie învârtite (cum sunt platanele la hard diskuri), consumul de energie este scăzut şi de asemenea căldura este scăzută(nu există forţe de frecare)
- Nu scoate zgomot (datorita lipsei partilor mecanice)
- SSD-urile au o uzura foarte mica si o rezistenta mare la soc, vibratii si temperatura
- Un startup mult mai rapid
- Securitate – Se pot curata de toate datele intr-un timp foarte scurt
- Timpul de căutare a datelor (Seek time) este constant si performantele nu scad dacă hardul este plin.
- Greutate mica fata de hardurile standard
Dezavantajele SSD-urilor:
- Preţul – Preţul pe GB este mult mai mare decât la hardurile mecanice, in jur de 10$/GB fata de 0.25$/GB la hardurile obişnuite.
- Viata mai scurta – SSD-urile bazate pe memorii flash au un ciclu de scriere/citire limitat comparat cu hardurile cu platane.
- Recuperarea datelor este scăzută – Dacă intervine vreo problema mecanica, datele sunt pierdute complet.
- SSD-urile sunt vulnerabile la pene de curent, campuri magnetice si incărcari electrice.
SILVERSTONE Raven
Hyper CD inventat de un roman
Totul a pornit de la ideea “ce-ar fi daca un suport multimedia ar putea stoca informatiile pe verticala si nu pe orizontala, cum o fac cele obijnuite?”
CD-ul clasic poate stoca 700 MB, scris bidimensional, pe o singura suprafata de stocare. DVD-urile sunt inscriptionate tot bidimensional dar pe doua straturi, asadar pot stoca de 7 ori mai multa informatie. Eugen Pavel a vrut o alternativa mai performanta si mai durabila, care avea la baza un material nou si neobijnuit: sticla fluorescenta fotosensibila.
Asemanator cu ARN-ul uman, acest tip de sticla poate stoca informatii tridimensional – inclusiv pe verticala. Asta face ca Hyper CD-ul sa contina 10.000 de suprafete de stocare, fiecare capabila sa inmagazineze 1 GB de informatie, si, din cauza materialului folosit Hyper CD-ul poate rezista la temperaturi de 1.200 grade Celsius.
Din pacate, discul inca nu este perfectionat, dimensiunea acestuia fiind de 1 cm grosime si 12 cm diametru, si are o rata de transfer de 3 MB/secunda (scrierea unui fascicul laser poate dura cateva sute de ore). Inca se mai lucreaza si la unitatea de citire care, deocamdata, este mai mare decat un drive obisnuit.
In 2004 Eugen Pavel a infiintat firma Storex Technologies, unde impreuna cu 4 colaboratori lucreaza la perfectionarea sistemului de inscriptionare.
Sursa:madcat.ro
UBUNTU
O trecere rapidă în revistă a proiectului Ubuntu.Ubuntu este un sistem de operare gratuit, cu sursele libere ce începe cu largheţea Debianului şi adaugă versiuni regulate (la fiecare şase luni), un obiectiv clar asupra utilizatorului şi uzabilităţii (trebuie „să meargă”) şi un angajament asupra actualizărilor de securitate cu suport timp de 18 luni pentru fiecare versiune lansată. Ubuntu vine împreună cu ultima versiune Gnome, precum şi cu o selecţie de software pentru server şi desktop ce duce la o experienţă confortabilă a instalării unui singur CD.
Software de birou în Ubuntu
Atunci când instalaţi Ubuntu, aveţi la dispoziţie software din categoria procesoarelor de cuvinte pentru a crea scrisori şi documente, software de calcul tabelar pentru analiza afacerilor şi calcule şi software de prezentare ce vă lasă să vă puneţi eficient punctul de vedere în cadrul unei întâlniri de afaceri. Acest pachet software, numit OpenOffice, este compatibil cu Microsoft Office, astfel veţi putea să schimbaţi uşor documente cu prieteni şi colegi care utilizează Windows şi Microsoft Office.
Ubuntu în educaţie
Ubuntu pentru servere Internet
SURSA:ubuntu.weblog.ro
Mai multe informatii despre acest sistem de operare puteti gasi la www.ubuntu.ro
Radioactive
"In primul rand vreau sa va spun ce va trebuie pentru asa ceva: multa pasiune, destul timp liber, un pic de curaj, cateva idei nastrusnice, un strop de nebunie si ceva fonduri",acestea sunt cuvintele lui JONUTZU autorul acestui modding superb,un roman de-al nostru ,pasionat de calculatoare si modding.Mai multe detalii si intreaga poveste o gasiti aici
Active@ HD Monitor
Un program deosebit de util pentru verificarea hard discurilor.Poate indica temperatura,citeste parametrii S.M.A.R.T. ,indicand astfel in procente starea de ,,sanatate,, a hard discului.Cu acest program puteti verifica daca hard discul are portiuni afectate. Download
Nu se poate!
Advanced SystemCare Free
Daca ati folosit vreodata Tuneup Utilities ,si v-a placut cum mergea calculatorul ,am gasit pentru voi un program gratuit care face acelasi lucru poate si ceva in plus.Advanced SystemCare Free este o aplicatie completa, cu un singur click iti poti proteja, repara si optimiza computerul, el scaneaza si gaseste ceea ce alte utiliare nu gasesc.
Acest program este disponibil gratuit. Download