Ansamblarea unui calculator

Inainte de a incepe asamblarea unui sistem, curatam carcasa de praf si ne asiguram ca nu exista niciun corp strain in ea.
1. Primul pas pe care il facem este montarea sursei si prinderea cablurilor intr-un manunchi, pentru a nu ne incurta pe parcursul instalarii componentelor.


2. Montam distantierele pentru placa de baza. Deoarece carcasele ofera posibilitatea montarii unui numar mai mare de distantiere decat este necesar, vom masura ochiometric locurile unde placa de baza este perforata.

3. In pachetul placii de baza gasim o masca metalica perforata si o montam in spatele carcasei. De asemenea si aici trebuie sa aliniem orificiile corespunzatoare mastii cu mufele placii de baza.


4. Aliniem placa de baza cu distantierele si o fixam folosind suruburile din pachet.


5. Urmeaza montarea procesorului in felul urmator:
a) tragem levierul din dreptul socket-ului;

b) asezam procesorul pe socket; aliniem coltul procesorului ce contine triunghiul galben cu acelasi colt insemnat al solcului din plastic;

c) impingem levierul pentru a fixa procesorul;

d) aplicam pasta termoconductoare pe procesor pentru a imbunatati transferul termic cu talpa radiatorului.
e) asezam cooler-ul peste procesor si tensionam levierul pentru o fixare ferma si un transfer termic cat mai bun;


6. Urmeaza instalarea memoriei ram, hard disk-urilor, unitatilor optice, placii video etc.


7. Conectam cablurile de alimentare si anume: alimentarea de 12 volti a placii de baza, cablul ATX, alimentarea hard disk-urilor, a unitatilor optice, a placii video, a ventilatoarelor etc.

8. Conectam cablurile de date a unitatilor optice, a hard disk-urilor, a floppy disk-urilor etc.


9. Conectam cablurile aditionale precum USB, etc.


10. Un pas uitat de majoritatea incepatorile este aranjarea cablurile din interiorul carcasei, proces denumit wire/cable management. Cred ca urmatoarele doua imagini sunt destul de sugestive pentru a va convinge.

Sursa

Un comentariu: